NRK TV sin store julekonsert

En rekke flotte artister fra Vestlandet gjør seg nå klare for å lage NRK TV sin store julekonsert fra Grieghallen.

Det blir fest med både Morten Abel, Fargespill, Razika og Claudia Scott, Jan Toft frå Vamp, Hilde Selvikvåg, Olav Stedje, Iselin Solheim, Egil Eldøen, Christine Sandtorv, Hanne Sørvaag, Britt-Synnøve Johansen og Randi Tytingvåg.

Målet er å fylle storsalen 10.desember for å lage julestemning for hele av landet.

Det er aller første gang at NRK-avdelingene på Vestlandet går sammen om en sånn musikalsk storsatsing. Sammen inviterer de kjente artister, men også nye talentfulle navn til den store scenen i Grieghallen.

For første gang

Voksne herrers orkester skal vere husband for konserten. Sjelden har vel så mange ulike artister fra Vestlandet stått på same scene i Grieghallen. Flere av artistene skal også synge sammen for aller første gang.

Latter og tårer

-Det som er sikkert er at dette blir noe unikt. Målet vårt er å skape god julestemning for alle. Det å se barn fra alle mulige nasjoner synge og danse sammen, å høre tekster som utfordrer oss til å bry oss, det å få en tåre trillende nedover kinnet og latter til å fylle oss med varme og håp. Alt dette blander vi sammen i en herlig konsert. Det blir selvsagt en del kjente julesanger, men også noen egne låter fra artistene som passer godt i denne tiden, sier Sjursen Takle.

Urpremiere på Abel-låt

Arrangørene er veldig forsiktige med å røpe for mye av innholdet, men forteller at Morten Abel trolig kommer til å urframføre sin nye nyttårslåt. Det samme gjør Jan Toft og trioen Sørvaag, Johansen og Tytingvåg. For første gang fremfører også Olav Stedje, Egil Eldøen og Claudia Scott “Det lyser i stille grender” sammen.

Vestlandske programledere

Programledere for den store julegallaen er også begge fra Vestlandet. Humorist og programleder i PILS, Finn Tokvam, får med seg musiker Sigrid Moldestad. Begge er veldig glade i jula, og gleder seg stort til å få lede alle gjennom den varierte musikkfesten i Grieghallen.

Stor TV-produksjon

Konserten skal også bli TV-underholdning for resten av landet. Et stort team fra NRK med buss, kamera og kraner skal i sving for å skape de beste og mest stemningsfulle TV-bildene til folket fremfor skjermene. Resultatet skal sendes midt i beste TV-sendetid på NRK1 1. juledag. Konserten skal også sendes på norges største radiokanal NRK P1 i romjula.

Vestlandsk mat i foajeen

For å gi alle en smak av Vestlandet, spanderer også kokkenes Mesterlaug gratis smakebiter fra Vestlandet i foajeen i timene før konserten. Her møter du kokker fra hele Vestlandet som tilbyr deg lokale smaker.

Stort og krevende

Det å skape noe så stort med så mange musikere er veldig krevende. Men NRK-teamet har med seg flere samarbeidspartnere som Gloppen Musikkforum, Glopperock og Fjordane Musikkforum  som teknisk arrangør og Sparebanken Vest som sponsor.
-Vi skal i alle fall gjøre alt vi kan for at alle skal få en kveld de sent vil glemme, lover prosjektleder Sjursen Takle.

Billetter kjøper du enkelt og raskt på nettsidene til Grieghallen:

Kontakt:
For mer informasjon er det bare å ta kontakt med prosjektleder Stian Sjursen Takle på telefon 95060974.